dissabte, 24 d’octubre del 2009

Preparació viatge a "El Tortuguero"...



Hola a tots/es!

Són les 16:10h, les 00:10h de la matinada a Catalunya..

Avui he quedat amb la gent de la brigada sanitària, amb qui marxaré cap a la Comunidad de "El Tortuguero" el proper dilluns dia 26! En principi el viatge estava planificat pel 19 al 25 d'octubre, però per motius que encara desconec es va postposar per més endavant.  El viatge en Panga durarà unes 4 hores... i un cop allà no hi ha cobertura pel mobil!

La reunió ha estat interessant perquè m'he assabentat de característiques  de la població... L'esperança de vida és d'uns 55 anys d'edat. A l'edat de 12 anys els chavalos ja comencen a fumar i beure licor! Són accions que denoten "masculinitat" i que són ben vistes per la població! Les noies de 14-15 anys ja són mares... I quan la persona té uns 40-55 anys ja es consideren ancians! De fet, la fisonomia i les expressions ja són ben desgastades i reflexen una vida dura de subsistència...

Un cop allà, la brigada es dedicarà principalment a atendre pacients i a introduïr un programa de prevenció de la mortalitat materna tant a nivell del puerperi, postnatal,... Es realitzarà una "Feria de la Salud". Quan arriba la brigada sanitària, un munt de gent arriba de les diferents regions de la zona... molts d'ells baixen de les muntanyes... a vegades surten a la tarda per arribar de bon matí! Així doncs, poden estar tota la nit caminant fins assolir el seu objectiu sanitari!

He de repassar tot el que m'he d'endur: mosquitera, impermeable, repel.lent antimosquits, una cantimplora amb aigua potable, protector solar,... sobretot he de vigilar amb el Dengue! Uff! Tinc moltes ganes de començar aquesta nova aventura! Espero poder aprendre moltes i moltes coses!

Els de l'equip quan els he dit que tenia una càmara fotogràfica s'han posat molt contents! Així els hi servirà per realitzar la memòria de l'activitat amb un reportatge gràfic! M'encanta!!

Petons i un somriure ben alegre!

P.D: La propera setmana estaré ben "desconectat"!! :-D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada