dimarts, 17 de novembre del 2009

Viatge a Corn Island!


Hola a tots/es!




Són les 17:53h a Bluefields, les 0:54h de la nit a Catalunya.

Ja he tornat de Corn Island! Han estat uns dies ben intensos I replens de noves coneixences i sensacions. Varem arribar el dijous. Ens varen anar a recollir a l’aeroport l’Odilia (Cap d’infermeria del SILAIS) i la Fay Downs (Directora del Centro de Salud de Corn Island). Va ser una benvinguda molt efussiva i carinyosa! Ens estaven esperant per tal de dur-nos d’una revolada en la furgoneta del MINSA (Ministeri de sanitat de Nicaragua) cap al Centro de Salud on allà ja ens esperaven els pacients que havien citat per a nosaltres. A Corn Island no hi ha psiquiatra ni psicòleg, així doncs, teniem molta feina programada! Però abans d’entrar en contacte amb la nostre assistència sanitària, ens varen oferir un esmorçar 100% Nica: Frijoles amb arròs i un ou ferrat, ells l’anomenen “Huevo frito amoroso” si l’ou prové de forma original i no d’una producción de granja!! Tot seguit ens varen mostrar les instal.lacions del Centro De Salud. Ho vaig trovar, malgrat la manca de recursos, un centre net i bastant organitzat. Molt diferent de la meva experiencia prèvia a “El Tortuguero”. També ens varen presentar els treballadors: metges, infermeres i personal administratiu. Tots varen ser molt amables ab nosaltres. La nostra agenda era la següent: Pel matí atendre els pacients programats i per la tarda dur a terme les capacitacions en els treballadors del Centre de Salut en el tema de la detecció precoç en les addiccions i intervencions breus.

Així doncs, varem pasar dijous i divendres fent feina! I el dissabte i diumenge….. de Relax!! Però abans d’arribar el dissabte em vaig retrobar amb una gran amiga de Barcelona que estava durant aquest mateix mes de Novembre en un projecte a Matagalpa, concretament en la Casa Materna! Ella és l’Itziar! Una Pediatra afable, carinyosa i un somriure lluminós! Va ser un plaer tornar a coincidir amb ella i gaudir del cap de semana amb la seva presència!

De l’Illa… tot són coses bones! Platges Caribenyes, sorra blanca i un mar d’unes tonalitats blavoses meravelloses! I això que els habitants ens varen comentar que el pas de la tempesta tropical “Ira” va malmetre les platges i es va menjar part del terreny arenós de la platja, així com la transparència de les seves aigües! Malgrat això jo la vaig trovar una Illa ideal per desconectar i perdre’m pels seus camins replens de vegetació selvatge.

Respecte l’ambient… gent amable, música reegae, generositat, balls sensuals i tranquil.litat! Molta tranquil.litat! Vaja… una illa per perdre-s’hi i una visita obligada per tot aquell que estigui a Nicaragua!!



Bé, els dies van passant i el dia de la tornada s’apropa inexorablement… Hauré de fer un procés de dol per preparar el comiat! Ja us informaré!

Un petó per elles i una abraçada per ells!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada