dilluns, 14 de setembre del 2009

Nous projectes, més feina.... renovada il.lussió!


Hoooooola a tots/es!

Són les 18:13h a Bluefields, 2:13h de la matinada a Catalunya.

Els dies s'acceleren al meu voltant...

Aquesta setmana ha estat important per dos aspectes... en primer lloc, varem exposar i plantejar a la Cort de Justícia de la RAAS la possibilitat d'incorporar el programa psicoformatiu per atendre al victimario (maltractador). Va ser una exposició senzilla però ben estructurada per tal de difondre el projecte. Des de l'inici ha estat molt ben rebut pels representants de la Corte (jutges, fiscals...) que varen assistir al CAPS. Hi ha uns serrells que haurem de solucionar més aviat de tipus juridic però no entorpeixen el projecte ensí mateix. Així doncs ja se'm gira feina: capacitar i iniciar el projecte el més aviat que pugui!

Dies després, la Dra. Lestel (membre del SILAIS) ens va convocar a una reunió per xerrar d'un projecte de "La casa materna". La casa materna és un dispositiu per poder tractar els embarassos d'alt risc! Fonamentalment de les noies que viuen a "Las Comunidades" i que no disposen d'assistència sanitària. Un dels principals problemes de la regió és l'alta tasa de mortalitat materna postpart! Així com els embarassos cada cop més freqüents en adolescents/nenes de 12 a 16 anys d'edat. La doctora ens va comentar que la darrera nena que va entrar en La casa materna, va ser una nena de 9 anys d'edat.

L'intenció és crear un programa integral aprofitant l'estada d'aquestes noies en el centre per tal de rebre diversos ajuts i educació sanitària: Capacitacions sobre una correcta higiene dental, planificació familiar, hàbits saludables, correctes dietes per tal d'afavorir uns nutrients adients pels seus futurs fills i per elles mateixes. La tasca del CAPS consistiria en oferir atenció psicopatològica a aquelles nenes/noies amb dificultats emocionals per tal d'afrontar el futur inmediat que els espera, així com realitzar tallers d'autoestima i detectar possibles depressions post-part.

La propera setmana visitaré el centre per tal de valorar de quins recursos disposem i per valorar el tipus d'assistència que podrem oferir a partir de les necessitats detectades a través de les mateixes noies.

Avui a tota Nicaragua es celebren "Las fiestas patrias" es celebra l'independència assolida enfront els Espanyols que varen fer gran barbaritats sobretot contra la població indigena de la zona; la festa en qüestió, consisteix fonamentalment en una desfilada on cada escola de la regió i diferents institucions desfilen amb els seus millors uniformes i amb una banda rítmica de percussió que els acompanya. M'ha agradat veure com tota la gent s'uneix per un fi comú! De fet, els dies abans mentre un passejava pels carrers de Bluefields sentia com les escoles assajaven les seves respectives melodies rítmiques i passos sincronitzats per tal que tot estigués ben apunt.

Cada dia estic més integrat dins aquesta societat... i això, m'agrada!

Petons i somriures!

P.D: Intentaré adjuntar algunes fotos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada